Vraag: Als een zieke door ziekte niet staande kan lezen, wat is dan de regel? Antwoord: Als het gevaar bestaat dat door staan de ziekte zal toenemen of later beter zal worden, of duizeligheid ontstaat, of dat door staan de plas niet ingehouden kan worden of dat erg veel ondraagbare pijn ontstaat, dan mag in al deze gevallen zittend gelezen worden.
Vraag: Als het mogelijk om te staan door middel van leunen, wat is dan de regel? Antwoord: As met hulp van iemand of door middel van een stok staan mogelijk is, dan is het verplicht om staand te lezen. In dit geval zal zittend lezen niet worden geaccepteerd. Vraag: Als het mogelijk is om even te staan, wat is dan de regel? Antwoord: Als het mogelijk is om even te staan, ook al is het maar om Allahoe akbar te zeggen, dan is het verplicht om dit te doen en dan weer te gaan zitten, anders wordt de namaaz niet geaccepteerd.
Vraag: Als door ziekte geen roekoe of sajdah gedaan kan worden, wat is dan de regel? Antwoord: In dit geval dient met behulp van tekens roekoe en sajdah gedaan te worden, waarbij dient te worden opgelet dat bij sajdah het hoofd wat dieper buigt. Vraag: Als het niet mogelijk is om zittend namaaz te lezen, wat is dan de regel? Antwoord: In dit geval mag liggend namaaz gelezen worden, zo dat plat op de rug wordt gelegen de voeten richting qibla zijn, maar de benen mogen niet worden uitgestrekt, maar de knieën dienen opgetrokken te zijn. Het hoofd moet mbv een kussen wat hoger worden geplaatst. Roekoe en sajdah dienen gedaan te worden door het hoofd te buigen. Dit is de beste methode. Ook is toegestaan om op de rechter of linker zij te liggen met het gezicht
richting qibla.
Vraag: En als het niet mogelijk is om met het hoofd tekens te geven, wat moet je dan doen? Antwoord: In deze toestand vervalt de namaaz, en als deze toestand langer dan zes namaaz duurt, dan vervalt ook de qada.